Grieksrestaurant Apollo Grave

Grieksrestaurant Apollo Grave

Grieksrestaurant Apollo Grave

Over Grieks restaurant Apollo

In juli 2005 opende Samir samen met zijn vrouw Nadien de deuren van Grieks restaurant Apollo aan de Sint Elisabethstraat 27 in Grave, recht tegenover de Hampoort. Samir is op 25-jarige leeftijd naar Nederland gekomen waar hij nu samen met zijn vrouw en drie kinderen woont. Zijn grootste inspiratiebron is Griekenland, liefde, respect en bewondering voor dit land is wat zijn culinaire passie voedt en hem dagelijks inspireert om de lekkerste Griekse gerechten te bereiden.

Het team van Apollo bestaat uit jonge en enthousiaste medewerkers die zich voor de volle 100% zullen inzetten om u te laten genieten van alles wat de traditionele Griekse keuken u te bieden heeft. Het restaurant is een mengeling van natuurtinten gecombineerd met een klassieke huiskamersfeer en biedt plaats aan 90 gasten.

Naamgever Apollo

Apollo was een van de belangrijkste goden van de Griekse mythologie. Van alle goden was zijn eredienst het wijdst verspreid onder het Griekse volk en genoot het hoogste aanzien. Apollo is de God van de schone kunsten, muziek, dichtkunst en de spiritualiteit.

Grave

Grave is een eeuwenoude vestingstad en prachtig gelegen aan de Maas. Het pittoreske Grave heeft haar mooie en authentieke centrum weten te behouden. Het staat vol met fraaie gerestaureerde panden en rijksmonumenten. De monumentale binnenstad biedt tal van mogelijkheden om te shoppen bij authentieke winkeltjes, te wandelen en natuurlijk te genieten van de spreekwoordelijke Brabantse gastvrijheid.

Hampoort

De aan de overzijde gelegen Hampoort is een onderdeel van de nieuwe vestingwerken. De Hampoort ontleent haar naam aan de ‘ham’ die op enige afstand buiten deze poort lag. Een ‘ham’ is een hoek aangeslibd land of een aan water gelegen weiland.

Tegenwoordig zijn zowel het Cloveniersgilde als het Graafs Museum hier gehuisvest en is het zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan de Hampoort, waarna u heerlijk komt afsluiten met een diner bij Grieks restaurant Apollo.